Искам бебе

 
Искам бебе

 
Рейтинг: 3.00
(1771)
Новини и събития
Фонд за асистирана репродукция
Да подадем ръка
Демографски срив
Връзки
За контакти
Адреси на клиники
Адреси на лаборатории
Картички
Пиете ли фолиева киселина?
Какво е стерилитетът?
Харесва ли Ви сайта?
Форум
Други чатове и форуми


СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ Статии от Зачатие Полезна информация Женски календар Въпроси и предложения Архив "Въпроси"

Архив "Въпроси" / Въпроси от 2007 г.

01 Октомври 09, 17:12 / Автор: Искам бебе
Юли 2007
2007.07.02 - Alexa - Пожелания и малко обич :)
Задайте въпрос: Здравейте, мили мои приятели! Първо ми се прииска да ВИ прегърна всичките и да Ви дам радост и светлина! И да ви кажа, че ВЯРВАМ СИЛНО, че ще ни се сбъднат всичките ни мечти и копнежи!!! Пращам ВИ слънчеви лъчи и обич!!!!!! Всичко ще бъде наред! Пауло Куельо има една прекрасна мисъл и те я: „че когато човек силно желае нещо - цялата Вселена му помага да сбъдне желанието си!” Може би не е редно да пиша подобни неща тук, защото това е място където човек иска съвет и търси рамо на което да се опре! Извинете, ако съм Ви досадила! Просто исках да Ви докосна с този изблик на обич!
Отговор: Здравей Alexa :) Много позитивно и ведро обръщение :) Благодаря ти за пожеалнията и глътката свеж въздух която ни подари!
---------------------------------------------------------------------
2007.07.04 - Ралица - кога да направя тест?
Задайте въпрос: Може ли тежест и подуване в корема да са симптом за бременност.Нищо друго не чувствам ,а работим по въпроса и кога мога да си направя първият тест? Благодаря!
Отговор: Здравей Ралица. Тежес и потдуване в корема са симптоми както за бременност, така и за менструация. За съжаление симптомите на бременността и тези на менструацията са едни и същи и докато не се потвърди бременността с тест, ти няма как да знаеш бременна ли си или не. Тест направи когато менструацията ти закъсне с един ден! Успех и стискам палци за две чертички на теста!
----------------------------------------------------------------------
2007.07.06 - Жени - бременна съм, имам температура.
Задайте въпрос: Бременна съм в 9г.с. От няколко дни температурата ми е 37.1-37.2 .Правиха ми всевъзможни изследвания при които не се откриха никакви изменения от нормалните стойности, но въпреки това аз се притеснявам. Може ли тази температурада навреди на плода и от какво може да е предизвикана?
Отговор: Здравей Жени. По време на бременност вътрешнотелесната температура се повишава и е над 37 градуса и това е съвсем нормално, но вътрешнотелесната температура е по-висока от външната (тази която ти си измерила). 37.1 - 37.2 не е висока температура, и щом си направила всички видове изследвания, сега е време да се успокоиш. Ако температурата ти обаче се повиши над 37.5, незабавно потърси лекар. А сегашната температура би трябвало да спадне след 12 г.с. Разгледай този форум http://forum.bg-mamma.com/  Има много бременни момичета в него, те ще ти разкажат как е било при тях. Успех ти пожелавам и едно здрави и сладко бебнце!
------------------------------------------------------------
2007.07.09 - Nelly - след противозачатъчни, бременност може ли?
Задайте въпрос: Забавих месечния си цикъл с противозачатъчни,и следмица след като той премина с приятеля ми правихме опити за бебе има ли някаква вероятност да съм бременна?
Отговор: Здравей Nelly. Доколкото разбирам си спряла противозачатъчните щом ти е дошла менструацията. Ако е така има шанс да си забременяла и то голям, но ако не си ги спирала, най-вероятно няма да си бременна. Успех и къмсет!
-------------------------------------------------------------
2007.07.09 - TSETSI - 3D видеозона?
Задайте въпрос: Какво представлява 3D видеозона?
Отговор: Здравей TSETSI, 3D ултразвуковото изследване си е обикновен ехографски преглед, но с апарат от по-висок клас. Измерват се: гръбначен стълб, крайници, бъбреци, диафрагма, орбити, предна коремна стена, жлъчен мехур, пъпна връв, сърце, пикочен мехур, стомах, устни, нос, околоплодна течност и размери на бебчето. По желание разбира се и пола (ако е обърнато в подходящата посока). Всичко това се гледа на 2D, а след това на 3D ти показват физиономийката му. Виждаш му личицето на бебчето, ако се прозява, ако се усмихва, ако мърда с ръчичко и краченца, виждаш го все едно на живо, само че то е вътре в теб. Е не е цветно като „на живо”, но се води цветен, в жълти нюанси. Интересно е за майката и бащата :) Ето тук можеш да видиш снимки http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3846525.stm  Посети сайта на бг-мамма и форумите, там пишат много бременни момичета и определно ще намериш много сродни души :) http://forum.bg-mamma.com/index.php  Успех и късмет!
------------------------------------------------------------
2007.07.12 - Eli - еднакви ръвни групи и два спонтанни аборта
Задайте въпрос: Имам два спонтанни аборта в големи месеци, с мъжа ми сме еднаква кръвна група. Искам да знам дали това се отразява на плода и въобще търся всякаква информация по темата.
Отговор: Здравей Eli. Еднаквите кръвни групи, не би трябвало да са причина за аборт. По принцип има проблем когато двамата партньори са с раличен резус фактор. В този случай (различни резус фактори) след аборта би трябвало да ти бият някаква инжекция в болницата още. Съжалявам за абортите :( Но щом имате вече два зад гърба си трябва да посмислите за имунологични и генетични изследвания. Правят се в София или в Плевен. Погледни сайта на Зачатие и форумите към него, има много полезна информаци и много момичета в твоето положение. Ще получиш разбиране, подкрепа и съвети. Във форумите пишат и лекари! Това е адреса на сайта http://www.zachatie.org/  а това е адреса на форумите http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40  Успех и късмет!
-----------------------------------------------------------
2007.07.13 - Лили - спина бифида и бременност
Задайте въпрос: Имам спина бифида! Въпросът ми е дали ще мога да износя нормално бременноста си,тъй като знам,че особено към 6-тия месец се разширяват прешлените-притеснена съм!!!!
Отговор: Здравей Лили. Консултирай се с гинеколога си и с лекар специалист по въпроса! Предполагам че го правиш, но аз да кажа - ти трябва да пиеш фолиева киселина и предполагам в твоя случай трябва да се десетократни дозите. Не знам обаче как би повлияла бременността ти на спина бифида, но мисля че трябва да си под лекарски контрол и то задължително! Посети фоумите на бг-мамма http://forum.bg-mamma.com/index.php  там има много бременни момичета, може би някоя ще ти даде подходящият съвет, може и да има момичета преминали през това което и ти в момента. Успех и късмет!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1054