Искам бебе

 
Искам бебе

 
Рейтинг: 3.00
(1771)
Новини и събития
Фонд за асистирана репродукция
Да подадем ръка
Демографски срив
Връзки
За контакти
Адреси на клиники
Адреси на лаборатории
Картички
Пиете ли фолиева киселина?
Какво е стерилитетът?
Харесва ли Ви сайта?
Форум
Други чатове и форуми


СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ Статии от Зачатие Полезна информация Женски календар Въпроси и предложения Архив "Въпроси"

Архив "Въпроси" / Въпроси от 2007 г.

12 Юли 09, 18:26 / Автор: Искам Бебе
Юни 2007
2007.06.11 - sisa 84 - след спонтанен аборт, какво да правим?
Задайте въпрос: Ние с мъжа ми чакахме 2 години чудото да станеи то стана, но много за малко. Бях в 8 г.с. и прокървих, отидох на лекар и ме приеха за задържане. Казаха да изчакаме 6 месеца и ние чакахме, но чудото пак не става. Може ли да ми кажете какво да правим, че вече не знаем и ние. Лекарите ни казват, спокойно ще дойде, но вече не им вярваме. Ще съм Ви благодарна ако ми отговорите.
Отговор: Здравей sisa 84. Много съжалявам за загубата на бебчето Ви, това наистина е ужасно. Миналата година и ние с мъжа ми преживяхме този ад, и ние загубихме нашето бебче след 2,5 години „правене”. Ужасно е наистина. За съжаление и при нас бебето все още не идва, но знам че ще дойде, както при нас, така и при вас. Сигурна съм, че ще сте чудесни родители, защото още от сега обожавате вашето бъдещо дете. Съвета ми е мъжът ти да направи спермограма и то в клиника по стерилитет. Ти си проследи овулацията и направи изследвания на хормоните. За съжаление, ако са ти правили кюретаж (абразио) има голяма вероятност маточните ти тръби да са запушени. Можеш да направиш хидротубация или цветна снимка, за проверка проходимостта на тръбите. Но пак казвам нека мъжът ти направи първо спермограма, нищо че вече си забременяла веднъж, има вероятност именно там да е проблема. Две години опити са си доста време. Погледни в сайта на Зачатие, има много полезна информация за зачеването и всички необходими изследвания http://www.zachatie.org/  Към сайта има и форуми, в които пишат мимичета, които искат да забременеят. Ще намериш много подкрепа и съвети, както за изскедванията, така и за специалисти в тази област http://www.zachatie.org/forum/  Успех и късмет ти желая!
---------------------------------------------------------------------
2007.06.12 - Petia - инсеминация, къде?
Задайте въпрос: Моля помогнете : желая да си намеря добър гинеколог, който маже да ми направи сполучлива инсеминация. Предварително Ви благодаря!
Отговор: Здравей Petia. Не си ми писала от кой град си, за да ти препоръчам лекар за инсеминацията. Разгледай форумите към Зачатие и там съм сигурна ще намериш лекар при който да идеш http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=12 Но преди инсеминацията задължително трябва да имаш направени - проверка за проходимостта на тръбите, фоликуметрия и спермограма при мъжа ти. В противен случай - не рискувай! Трябва инсеминацията да се направи с обработен материал, иначе рискуваш да си навлечеш инфекции. Успех и късмет!
---------------------------------------------------------------------
2007.06.20 - галя - обърната матка
Задайте въпрос: обърната матка зацапване
Отговор: Здравей Галя. Обърнатата матка, не би трябвало да е причина за зацапване, но непременно се консултирай с лекар за това зацапване. Успех и късмет!
---------------------------------------------------------------------
2007.06.25 - ivo - Стрес и стероиди.
Задайте въпрос: здравей Таня, сайта е интересен и както се казва и аз искам бебе. Аз съм мъж на 31 и много време отлагах идеята за бебе, а когато реших не се получава моят въпрос е - работата ми е стресова, използвал съм стероиди би ли могло това да е причината благодаря
Отговор: Здравей ivo. Радва се че сайта ти е интересен. Стероидити влияят върху качеството на спермата, но докато ги приемаш, не вярвам сега точно те да са причината, обаче стреса си е фактор както за жената, така и за мъжа. Не знам как става номера с успокояването, но сега е лято, планирайте почивка и се опитай да мислиш за хубави неща. Моя съвет е да направиш една спермограма в клиника по стерилитет, а не в обикновенна лаборатория, защото много често там резултатите са невярни. Ако пушиш, най-добре спри цигарите, добре е да ограничиш количеството на бирата, а съвсем да се спре концентрата (ако приемаш такъв алкохол де ;) ). Погледни в сайта (http://www.zachatie.org/) и форумите (http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=12&board=7.0) на Зачатие. Там има много полозни статии, а също и подфорум специално за мъжките проблеми. Но пак ти казвам, направи първоп спермограма преди да се обвиняваш! Добре е да приемаш и някакви комбинирани витамини и антиоксиданти, Л-карнитин. Успех и късмет!
---------------------------------------------------------------------
2007.06.27 - Alexa - неспособна ли съм да забременея?
Задайте въпрос: Здравейте! Много силно искам да имам бебе! Но винаги съм имала нередовен цикъл! Не мога да изчисля кога ми е овулацията! Пет дена преди да ми дойде мензисът, партньора ми се изпразни в мен! И аз страшно се надявах, че ще се получи - но за жалост, мензисът ми дойде! Милсите ли, че съм неспособна да забременея!? :-(
Отговор: Здравей Alexa. Добре е да идеш на профилактичен преглед при гинеколог, за да може д-ра да провери защо имаш нередовен цикъл. Това може да се дължи както на хормонални проблеми, така и на кисти в яйчниците, както и на други причини. Нередовният цикъл за съжаление, както вече си се убедила, ще ти попречи да определиш овулацията, за това трябва да отстраните с д-ра този проблем! Пробвай с метода на базалната температура или с тестове за овулация, да определиш кога настъпва тя при теб. Желателно е, даже задължително е и партньора ти да си направи спермограма в специализиаран клиника. Все по-често се среща и мъжкия стерилитет за съжаление! Това не значи, че при Вас проблема ще е такъв, просто направете и това изследване, за да сте сигурни че всичко е наред! Разгледай сайтът на Зачатие, там има много полезни статии, а във форумите към него ще откриеш много момичета като теб, които много искат бебета :) http://www.zachatie.org/  Аз съм сигурна, че ти ще имаш дете, просто потърси добър лекар, който да ти помогне. Ти ще си страхотна майка! Успех и късмет!
---------------------------------------------------------------------
2007.06.27 - Ирина Бонева - Как да разбера какво ще е бебето ми?
Задайте въпрос: Бременна съм в четвъртия месец! Има ли начин да разбера какво ще е бебето! Моята рождена дата е 15.09.1981 а на мъжа ми 13.03.1977
Отговор: Здравей Ирина. Пожелавам ти много лека бременност и още по-леко раждане на здраво и сладко бебенце! Най-сигурния начин за определяне пола на бебето е чрез ехогравско изследване, имай търпение! А иначе за метода на силната кръв (това със годините на раждане на майката и бащата) съм чела, но не му вярвам! Поне така излиза от датите на моите родители зая мен :) Успех!
---------------------------------------------------------------------
2007.06.27 - РОСИЦА ДИМИТРОВА - Имам ли хламидия?
Задайте въпрос: Имам ли хламидия или не при следните стойности: igg10.0 и igm9.1, при референтни 0-11?
Отговор: Здравей Росица. При тези показатели и тези референтни стойности, според мен нямаш хламидия, но аз не съм медицинко лице, консултирай се с лекар! По принцип в лабораториите дават няколко референтни стойности, включително и за т.нар „сива зона”, в която уж я нямаш, но си способна да я развиеш хламидията. Погледни да не си попаднала в подобна зона. Иначе пак казвам според мен - нямаш хламидия, поне от данните които си ми дала. Успех и късмет
---------------------------------------------------------------------
2007.06.28 - Alexa - неспособна ли съм да забременея - 2 част?
Задайте въпрос: Много, много Ви благодаря! Това, което сте написали, много ми помогна! Благодаря че ми обърнахте внимание! Аз ходих на гинеколог! Докторката каза, че по учебниците пише в период на две години, е нормално жената да не успее да забременее (когато е с един и същ партньор и се опитва). След 2 години, вече трябва да се започнат изследванията, ако все още е несполучливо. Но докторката каза, че до 6 месечен срок, вярва че ще успея! А нередовността на цикъла ми няма да повлияе по никакъв отрицателен начин на забременяването. Пиша всичко това, защото ми се струва важно и за другите момичета, за които забременяването вече се е превърнало във фикс идея, като за мен :)
Направете предложение : Казаха ми че най-важното нещо е да си отпуснете душата! И да живеете без страх, че може да не се получи! Трудно е, но все пак може да опитаме нали?
Отговор: Alexa радвам се, че съм успяла да ти помогна :). Но и аз се чувствам длъжна да обясня някои неща на момичетата, които така силно искат бебе. За съжаление, не две, а една е годината, след която двойката трябва да посети специализирана клиника, ако бебето не става :( Две години са твърде много време и то загубено време, ако наистина има проблем у някой от партньорите. Всички лекари при които съм ходила, и всички тези с които съм разговаряла, казват че след една година неуспешни опити трябва да се потърси помощ! Нередовната менструация, означава единият цикъл да ти е 28 дена, следващият 45, другият 18, но ако всички цикли са ти приблизително с еднаква продължителност, до 35 дена, то това не е нередовна менструация, а просто малко по-дълги цикли и е напълно нормално за някои жени. Но нередовните цикли определено са си проблем за забременяването, както казах и преди, това значи че някъде има проблем, а най малкото е че не можеш да си определиш овулацията! Да, съгласна съм че спокойствието е важно, трябва идеята за бебе да не се превръща във идея фикс, но не знам как точно става това. Сега е лято, време е да разпуснем и да си дадем почивка от всичко, включително и бебето. Дано това е един от начините ;) А ти ще имаш бебе до 6 месеца, ще стискам палци, да ми се похвалиш до месец даже! Успех!
---------------------------------------------------------------------
2007.06.28 - Petrova - ваксина за рак на шийката на матката
Задайте въпрос: Как мога да закупя ваксина срещу рак на шийката на матката?
Отговор: Здравейте Петрова. Консултирайте се с Вашият гинеколог по повод тези ваксини. Аз доколкото знам е необходима повече от една такава ваксина и се поставят през определен период от време. Препоръчват се за жени до 26 годишна възраст, и за съжаление не се поемат от Здравната каса, а не са никак евтини! Във всяка аптека можеш да си ги поръчаш, но преди това се консултирай с гинеколога си! Успех!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0856