Искам бебе

 
Искам бебе

 
Рейтинг: 3.00
(1771)
Новини и събития
Фонд за асистирана репродукция
Да подадем ръка
Демографски срив
Връзки
За контакти
Адреси на клиники
Адреси на лаборатории
Картички
Пиете ли фолиева киселина?
Какво е стерилитетът?
Харесва ли Ви сайта?
Форум
Други чатове и форуми


СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ Статии от Зачатие Полезна информация Женски календар Въпроси и предложения Архив "Въпроси"

Архив "Въпроси" / Въпроси от 2007 г.

12 Юли 09, 18:24 / Автор: Искам бебе
Май 2007
2007.05.07 - Sisi - скъсен цикъл, само 20 дена?
Задайте въпрос: Здравейте!Тъй като цикълът ми се промени, преди си беше на 28 дена, а после стана на 20, каква може да е причината за това и възможно ли е при това положение да нямям овулация, тъй като със съпруга ми правим опити за бебе от 8,9 месеца.Но пък четох, че и трябва след секс да стоя легнала поне 30 мин, което всъщност не съм правила.Възможно ли е пък и в това да е пробема или пък да нямям овулация, а това може ли да се оправи? Много съм притеснена и ще се радвам да ми помогнете със съвет. Благодаря ви предварително!
Отговор: Здравей Sisi. Предполагам че промяната на дължината на цикълът ти се дължи на хормоните. Най-добре е да ги изследваш (женските репродуктивни хормони). 20 дни е кратък период за един цикъл. Може да има овулация, но може и да няма, ако обаче има то трябва да има и достатъчно дни след нея, за да може плода да се задържи в матката (поне 12 дена). Консултирай се с лекар по този въпрос. Ако искаш започни да мериш базалната си температура, за да видиш имаш или не овулацията (виж секцията „Полезна информация за жената” - Домашни методи за следене на овулацията). И да, трябва да лежиш поне 30 минути след секс, за да имат време сперматозоидите да идат до яйцеклетката, ако се изправиш твърде бързо спермата изтича от влагалището за съжаление. Посети форумът и сайтът на Зачатие http://www.zachatie.org/forum/  Има много полезна информация, както и много момичета с проблеми като твоя. Успех и късмет!
---------------------------------------------------------------------
2007.05.08 - milena arangelova - Лапароскопия? Оргазъм?
Задайте въпрос: Какво е лапароскопия? Ако не получа оргазъм, мога ли да забременея?
Отговор: Здравей Милена. Лапароскопията е безкръвна операция за оглед на коремната кухина - да се види дали тръбите ти са отпушени, дали яйчниците са чисти, дали има миома на матката и т.н. Ето една статия по въпроса: Безкръвната операция е съвременен метод на оперативно лечение, при който няма оперативен разрез, няма кръвозагуба, няма травматизъм на тъканите... Тази техника на специализиран медицински език се нарича ендоскопия - ендо (вътре), скопия (гледам), или лапароскопия (оглед в коремната кухина). Скалпелът, ножицата, конците, дренажите, болезнените превръзки, тежките коремни разрези, мъчителният престой в болницата са на път да останат в историята на оперативното лечение благодарение именно на безкръвната операция. Кои са необходимите изследвания? Прочети цялата статия за лапароскопията на този сайт http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=474&Itemid=17 Що се отнася до оргазма и забременяването, не е задължително да имаш оргазъм за да забременееш, само за мъжа се изисква това явление :) Дори и да не изпитваш оргазъм, пак може да забременееш. Посети този форум http://www.zachatie.org/forum/  ще ти е полезен, има много информация за въпросите които те вълнуват и много момичета които ще ти дадат съвет!Успех и късмет!
---------------------------------------------------------------------
2007.05.29 - lulu - раждане през декември?
Задайте въпрос: За да родиш в началото на декември кога трябва да забременееш
Отговор: Здравей lulu За да родиш в началото на декември, трябва да заченеш средата на март или последната редовна менструация да ти е била в края на февруари. Виж този сайт: http://www.bg-mamma.com/site/component/option,com_wrapper/Itemid,38/  калкулатор за изчисление на термина. Успех и късмет.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3009