Искам бебе

 
Искам бебе

 
Рейтинг: 3.00
(1771)
Новини и събития
Фонд за асистирана репродукция
Да подадем ръка
Демографски срив
Връзки
За контакти
Адреси на клиники
Адреси на лаборатории
Картички
Пиете ли фолиева киселина?
Какво е стерилитетът?
Харесва ли Ви сайта?
Форум
Други чатове и форуми


СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ Статии от Зачатие Полезна информация Женски календар Въпроси и предложения Архив "Въпроси"

Архив "Въпроси" / Въпроси от 2007 г.

07 Юни 09, 11:33 / Автор: Искам бебе
Февруари 2007


2007.02.03 - Росица - проследяване на овулацията, течности и зачеване
Задайте въпрос: Искам да попитам при положителен тест за овулация и измерване на базалната температура която се е повишила възможно ли е да не е настъпила овулация?100 процента ли са сигурни двата метода или трябва и по друг начин да се проследи овулацията? Трябва ли да се намалят течностите по време на овулация и когато жената се опитва да зачене? Почти винаги преди и след секс ми се пишка а това според мен пречи на зачеването.Какво ще ме посъветвате?
Отговор: Здравей Росица. Има данни че базалната температура не е приложима за всяка жена, така че не можеш 100 % да се довериш на този метод за проследяване на овулацията. Тестовете пък не дават точни резултати ако жената има поликистозни яйчници, така че и на този метод не може да се има пълно доверия. В твоя случай разбирам че си имала положителен тест и повишаване на температурата - значи най-вероятно е имало овулация, щом и двата метода са я отчели. Струва ми се че психически много се натоварваш. Опитай да се успокоиш и да не мислисш само за бебе, знам че е трудно! Иначе най-сигурния метод за доказване на овулацията е прегледа с ултразвук (ехограф, видозон). Той дава най точни резултати, лошото е че не можеш да го направиш в домашни условия :) По вторият въпрос - няма доказана нужда от намаляне на течностите по време на овулация. Това че ти се пишка преди и след секс, не пречи на зачеването. Но ако ставаш веднага след секс, за да идеш до банята, това вече си е проблем. Най-добре е след секс да полежиш поне 30 минутки. Стискам палци и УСПЕХ!
------------------------------------------------------------------------
2007.02.12 - Eлена - причини за аборт?
Задайте въпрос: Kакви са причините за спонтанен аборт?
Отговор: Здравей Елена. Искренно съжалявам за случилото се. Преживяла съм един аборт и знам колко е голяма болката :( За съжаление не мога да ти отговоря на въпроса. Причините за спонтанен аборт може да са много - както гъбички, така и настинка или друго заболяване, преумора, генетични или имунологични проблеми, аномалия на плода, грешка на природата и т.н. Дори не мога да ги изброя всички. Какъв беше аборта - мисед, гроздовидна, кухо яйце или нещо друго? Ако е бил в началото на бременността - дори и д-р трудно ще ти отговори на въпроса. Прави се хистологични изследване на плацентата (или каквото е останало след кюретажа), но много често резултатите не дава отговор на тези въпроси. В моите пишеше, че съм била бременна :( Не го мисли веч, станалото станало за съжаление. Ако не си ходила на профилактичне преглед - иди. Не се обръщай вече назад, гледай напред! От сърце ти пожелавам здраво и красиво бебенце в най-скоро време! Успех! П.с. може да ми пишеш на veriti79@abv.bg
----------------------------------------------------------------------------
2007.02.13 - DALIYA - Телесна температура при бременност?
Задайте въпрос: Искам да попитам дали е нормално през ранна бременност да се поддържа телесна температура 37-37.4. В края на първи месец съм?
Отговор: Здравей DALIYA. При някои бременни жени се наблюдава поддържане на такава телесна температура в началото на бременността. Базалната температура (вътрешно телесната) се задържа около 37 - 37.5 до третият месец от бременността. Но не мога да кажа дали повишената телесната температура при теб е нормална. Следи си я и непременно се консултирай с твоя лекар. Ако имаш други оплаквания в никакъв случай не отлагай послещението при доктора. По-високата температура може да доведе до аборт. От сърце ти пожелавам лека и безпроблемна бременност и още по леко раждане на здраво и красиво бебче. Посети форумите на бг-мамма ttp://forum.bg-mamma.com/index.php Пишат предимно бременни момичета, а ще откриеш и много жени бременни в твоите седмици :)
----------------------------------------------------------------------------
2007.02.22 - nikol - да ходя ли на преглед?
Задайте въпрос: Искам да попитам, при положителен тест за овулация и изследвания на хормони в рамките на нормалното, трябва ли да се ходи на преглед(консултация) или да изчакам да разбера дали съм бременна?
Отговор: Здравей Никол. Според мен е добре да изчакаш да видиш дали си бременна и чак тогава да идеш на преглед. Щом хормоните са ти в норма, не е чак толкова спешна консултацията с лекар. От сърце ти пожелавам да видиш двете чертички на теста за бременност :) Успех и късмет!
-----------------------------------------------------------------------------
2007.02.24 - ne6i - регулиране на цикъла с противозачатъчни
Задайте въпрос: Възможно ли е само с противозачатъчни да се регулира мензиса? Лекуваха ме само 5 дни с дуфастон и нищо повече. После 1 месец пих ясмин. Кажете ми нещо повече за ясмина. Моля Ви, препоръчайте ми лекар.
Отговор: Здравей ne6i. Дуфастона както знаеш е прогестеронов препарат. Когато се приема в началото на цикъла - то той би могъл да повлияе на някои кисти, а когато се приема след овулацията, то той помага на евентуално оплодената яйцеклетка да се задържи в матаката. Мисля, че не може с дуфастон да се регулира цикъла. А колкото до противозачатъчните - някои доктори, наистина с тях регулират цикъла, но според мен е необходимо да се направят изследвания и да се установи, защо не ти е редовен мензиса и чак тогава да се лекува причинта. Дано твоя д-р е направил това. Аз все пак не съм лекар и не мога да преценя нормално или не е да те лекуват по този начин. Пиши от къде си, за да ти кажа за лекари. Всъщност аз мога да препоръчам за Пловдив, а за София и останалите градове, потърси информация на този адрес:
http://www.zachatie.org/forum Момичетата пишещи в този форум са с проблеми като твоите, ще получиш подкрепа и съвети. Успех и късмет ти пожелавам!
---------------------------------------------------------------------------
2007.02.27 - radi - опити от половин година и обърната матка.
Задайте въпрос: Искам да забременея, но не се получава вече повече от половин година. Какво да направя? Ходих къде ли не, но никакъв резултат, казаха ми че матката ми е обърната и че всичко друго е наред. Благодаря Ви предварително.
Отговор: Здравей radi. По принцип съм чела че обърнатата матка не би трябвало да е проблем при зачеването, но специалисти всякакви и мненията такива. Ако имаш доверие на гинеколога си, слушай го, той най-добре знае твоето състояние. Сега да попитам, освен обикновен преглед с ултазвук, при който са ти установили обърнатата матка, нещо друго правила ли си? По принцип, по сериозни изследвания се правят след една година неуспешни опити. Иначе редът на изселдванията е следният: спермограма при партньора ти и проследване на овулацията при теб. 2-ро хормонални изследвания, и 3-то проверка проходимостта на тръбите (с цветна снимка или хидротубация). Ако не си правила тези изследвания, попитай лекаря си за тях. Погледни и в сайта на Зачатие, там има много информация по въпроса
http://www.zachatie.org/  Към този сайт има и форуми, къде пишат момичета с твоите и моите проблеми. Ще получиш много подкрепа и съвети. Ето адреса на форума http://www.zachatie.org/forum/ Пий фолиева киселина. Успех и късмет!
-----------------------------------------------------------------------------
2007.02.27 - Росица - кухо яйце
Задайте въпрос: Аборт при наличие на кухо яйце
Отговор: Здравей Росица, не разбирам много какво точно ме питаш, но предполагам се интересуваш дали е необходим аборт при кухо яйце. За съжаление т.нар „Кухо яйце” означава, че няма ембрион, т.е айцеклетката се закрепя за матката (както при нормална бременност) но ембриона не се развива. Това се дължи на хромозомни аномалии и за съжаление завършва с аборт. Кухото яйце не е бременност, не е имало бебе изобщо, много съжалявам. Дали обаче ще се наложи абразио или не, това трябва да реши твоят лекар. По принцип повечето доктори препоръчват да се направи. Погледни тази статия
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=169  Разгледай целият сайт на Зачатие, има много полезни материали. Още веднъж, много съжалявам. Успех и късмет от тук нататък ти пожелавам от сърце
-----------------------------------------------------------------------
2007.02.28 - кики - закъснение и зацапване
Задайте въпрос: Закакснява ми седна седмица но днес имам леко кафениково зацапване без болки. Какво ще ме посъветвате?
Отговор: Здравей Кики. Напълно е възможно да си бременна. Най-добре си вземи един домашен тест за бременнос от аптеките. Така ще си наясно какво е положението. Ако е положителен, това зацапване е малко опасно и бих те посъветвала да посетиш незабавно доктор. Ако е отрицателен, а зацапването продължи и менструацията не се появи, пак иди на лекар, защото подобно нещо не е много нормално. За съжаление има верочтност от късна овулация и за това да ти закъснява менструацията, в смисъл може и да не си бременна. С две думи - още днес си вземи тест за бременност, направи го утре сутринта с първа урина и ако е положителен, незабавно на лекар. Можеш да ми пишеш какво е станало, или тук или на e-mail (veriti79@abv.bg). Успех и късмет!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1024