Искам бебе

 
Искам бебе

 
Рейтинг: 3.00
(1771)
Новини и събития
Фонд за асистирана репродукция
Да подадем ръка
Демографски срив
Връзки
За контакти
Адреси на клиники
Адреси на лаборатории
Картички
Пиете ли фолиева киселина?
Какво е стерилитетът?
Харесва ли Ви сайта?
Форум
Други чатове и форуми


СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ Статии от Зачатие Полезна информация Женски календар Въпроси и предложения Архив "Въпроси"

Архив "Въпроси" / Въпроси от 2006 г.

03 Юни 09, 20:11 / Автор: Искам бебе
Декември 2006
2006.12.03 - Tania - къде е причината за проблемите при зачеването?
Задайте въпрос: Не ми е редовен мензиса, различно ми идва, но искам да забременея. Не мога, но искам да разбера дали е в мен причината или в интимния партньор.
Отговор: Здравей Таня. Нередовият цикъл е сигнал за някакви проблеми, най-вероятно хормонални, но подобна диагноза може да ти постави само лекар (аз не съм такава). Потърси си свестен гинеколог и започнете търсенето на причината - изследване на хормоните и проследяване на овулацията, за да се види има ли такава! Едновременно с това нека твоят партньор си направи спермограма, за да се види има ли при него проблеми или не. Посети сайта на Зачатие (http://www.zachatie.org/). В него има много информация по въпроса за забременяването и евентуалните проблеми у мъжа и жената. Успех!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.12.05 - patsuna@abv.bg - трябва ли да пия фолиева киселина?
Задайте въпрос: На36 съм. Трябва ли да взимам В9.Вече имам 2 раждания.Чувствам се много напрегната. През ноща като се събудя след 1-2мин.се изпотявам.
Отговор: Здравейте. Ако планирате бременност, приемането на фолиева киселина е задължително, без значени била ли сте бременна преди това или не. Фолиевата киселина (витамин В9) предпазва от малоформации на гръбначния стълб, бъдещото Ви дете. Аз лично не знам да има връзка между напрегнатостта, изпотяването и фолиевата киселина, но пък в последно време този витамин започва все по-често да се употребява в най-вазлични козметични продукти. Ако имате въпроси, питайте. Успех и късмет!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.12.07 - IVET - Спермограма при Щерев.
Задайте въпрос: ДОСТОВЕРНА ЛИ Е СПОРЕД ВАС СПЕРМОГРАМА ПРИ Д-Р ЩЕРЕВ?
Отговор: Да, достоверна е! Това е една от добрите клиники по стерилитет в България. Успех! Стискам палци за добър резултат!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.12.11 - aneto_b - Колко е нормалният период в който трябва да забременея?
Задайте въпрос: Здравейте! Колко е нормалният период в който трябва да забременея? От 3 месеца опитваме, без резултат. Мисля, че още е рано да се притеснявамза проблем в някой от нас двамата ..... Предварително Ви благодаря!
Отговор: Здравей Ани. Три месеца са много кратък период и ако не беше хроничното ти възпаление на тръбите, щях да ти кажа, че не е време за притеснения, но .... При твоят проблем, трябва да потърсиш специалист не просто гинеколог, а някой в областта на стерилитета. Не се плащи от думичката „стерилитет”, просто трябва да вземете по - сериозни мерки, за да имате детенце. Трябва да се провери проходимостта на тръбите ти, защото възпалението което имаш, може да ги е запушило, а това за съжаление води до невъзможност от зачеване. Стискам ти палци и ти пожелавам успех! Иначе се смята, че едва след година опити за забременяване, трябва да се потърси мнение на специалист.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.12.13 - Presila - Графика на базалната температура.
Задайте въпрос: Здравейте. Моят въпрос може да ви се стори глупав но той е следният. Не мога да разбера легендата на графиките на БТ и символите под нея също така как да изчисля от кой градус се засича хоризонталната червена линия. Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете в разгадаването.
Направете предложение : Ако може женския календар да определя сам дните на овулация според измерената температура както определя дните за зачеване и предполагаемите дати на слидвощия цикъл.
Отговор: Здравей Presila. Вертикалната червена линия в графиките за следене на месечният цикъл, това е деня в който е била овулацията. Предполагам че гледаш графиките на Fertilitu Friend и те обърква хоризонатлната линия. Тя не е важна! По принцип програмта Fertilitu Friend я изчертава на малко под градусите в деня след овулацията, т.е ако в деня на овулацията температурата ти е 36.4, а деня веднага след това е 36.8, то програмата чертае линията на 36.75. Не бива стойностите на натепературата след овулацията да падат под тази линия, но естественно и това правило си има изключение. При някои жени се наблюдава т.нар „имплантационен спад”, представлява еднократно понижаване на БТ след овулацията (около 7 дена след това) и се смята, че тогава яйцеклетката се вгнездява в матката. Но не е задължително да го имаш това явление, за да има бременност, просто се случва при някои жени. Прочети статията „Домашни методи за определяне на овулацията” в секцията „Полезна информация” и посети сайта на Зачатие, там има много информация, която ще ти бъде от полза. Що се отнася до направенето предложение, аз не мога да помогна, защото не поддържам женският календар. По този въпрос се обърни към администратора на сайта, поддържащ календара. Успех и късмет!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
2006.12.16 - стели - Смяна на контрацептивното средство
Задайте въпрос: Здравейте! Бях със спирала до преди 1 месец. Сега пия конрацептивен препарат. Цикълът ми досега беше на 25-26 дни. Притеснена съм защото сега вече минаха 30 дни. Трябва ли да се съмнявам за бременност?
Отговор: Здравей Стели. Ако межу спиралата и концраптивите, не е имало пауза, няма от какво да се притесняваш, възможността за бременност е нищожна. Противозачатъчните хапчета са хормонални препарати. Най-вероятно сега организма ти привиква към тях или се е получило разбъркване на хормоните и за това ти закъснява. За да си по-сигурна направи един тест за бременност!
------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.12.17 - милена - Може ли теста за бременност да греши?
Задайте въпрос: Възможно ли е ако съм направила 2 теста за бременност просто/преди самото идване на мензиса/,те да се окажат грешни като резултат.
Отговор: Здравей Милена. Тестовете за бременност отчитат ЧХГ (хормона на бременността) в урината. Ако теста е положителен, това означава, че го имаш този хормон и е даже над 90% сигурно че си бременна! Ако обаче теста е отрицателен, това не значи непременно че не си бременна - може би просто си в много ранен етап от бременността и тестът, не може да „улови” количеството на хормон в урината. С две думи - положителният тест за бременност не може да бъде грешен, а отрицателният - може да даде грешни резултати. Щом си направила теста преди датата на очакваната менструация и ако той е положителен, то той едва ли дава грешни резултати и ти си бременна. Ако теста ти е бил отрицателен, но имаш съмнения за бременност - изчакай и повтори след датата на очакваната менструация. Успех!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1363