Искам бебе

 
Искам бебе

 
Рейтинг: 3.00
(1771)
Новини и събития
Фонд за асистирана репродукция
Да подадем ръка
Демографски срив
Връзки
За контакти
Адреси на клиники
Адреси на лаборатории
Картички
Пиете ли фолиева киселина?
Какво е стерилитетът?
Харесва ли Ви сайта?
Форум
Други чатове и форуми


СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ Статии от Зачатие Полезна информация Женски календар Въпроси и предложения Архив "Въпроси"

Архив "Въпроси" / Въпроси от 2006 г.

03 Юни 09, 20:10 / Автор: Искам бебе
Ноември 2006
2006.11.02 - Sisi - Зъболекар и зачеване?
Задайте въпрос: Здравейте!Искам да попитам,тъй като със съпруга ми правим опити за бебе, а ми се налага да отида на зъболекар, като ще ми правят почистване с ултразвук,това може ли да навреди в случай,че съм бременна? Благодаря ви предварително!
Отговор: Здравей Sisi. Ултразвука, няма да навреди на евентуална бременност. Обаче евентуална рентгенова снимка, може да увреди яйцеклетка, но тя няма да е непосредственно яйцеклетката в следващият цикъл. Не се знае в кой точно цикъл би се появила увредена яйцеклетка от ретнген. Успех със зачеването!
------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.02 - Геновева Иванова - Колко време след кюретаж, можем да започнем опитите?
Задайте въпрос: Здравейте!Аз съм на 20 години, преди месец ми направиха кюртаж, както каза лекарката - от три дни плодът е загубил пулс. Друг лекар каза,че причината може да е в това, че имам нередовен цикъл, който винаги е придружен със силни болки. Докато живеех в България, много често се е случвало да ходя в "бърза помощ" където ми поставяха но-шпа и бусколизин мускулно. Същият този лекар ме "успокои", че може след време да имам отравяне на кръвта. Възможно ли е това? И кога можем със съпруга ми да правим опити за бебе? И как да се предпазя от нов аборт? Благодаря Ви. Поздрави от Белгия.
Отговор: Здравей Геновева. Съжалявам за аборта, знам колко боли, не физически, а по - скоро душевно. Според мен причината за аборта не е нередовен цикъл, няма основание за това. Важното в един цикъл е да има овулация, но от самата нередовност на цикъла няма начин да се получи аборт. Може би ако имаш проблем с някои хормони, в следствие накоето да имаш нередовен цикъл, и от там последствието да е аборт. Но виновни са хормоните, а не продължителността на цикъла! Това е хипотетично и лекар трябва да го установи. Искам да подчертая, че аз НЕ съм лекар, просто още една жена бореща се по пътя за така мечтнато бебе. За отравяне на кръвта вследствие на тежка менструация не съм чувала. Консултирай се с друг лекар по въпроса! След кюретаж е добре да се изчака поне 3-4 месеца и след това да се подновят опитите за бебе. Но това пак трябва да потвърди лекар. Иди на преглед. Аз преживях аборт на 20.08 в 13 г.с., след преглед (3 месеца след това) лекаря ми даде зелена светлина. За съжаление точна рецепта за предпазване от аборт, не мога да ти дам. Пий превантивно фолиева киселина и при следваща бременност, повече спокойствие и по - малко черни мисли. Знам че ще е трудно, но това е начина. Има няколко форума в които момичета с проблеми подобни на твоите разговарят и обменят опити. Ето и адресите им: http://forum.zachatie.org/ и http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=9.0 Ако имаш още въпроси, питай. Пожелавам ти успех!
------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.07 - nadj - Закъснение
Задайте въпрос: Притеснена съм защото ми закъснява. Последната менструация ми беше от 29.09 до 3.10. нормално ли е това закъснение и ако трябва да направя тест какъв да взема макар че нямам признаци на бременост
Отговор: Здравей nadj. Ако по принцип е нормално такова закъснение за теб, в смисъл всеки месец е така, значи всички е нормално и сега. Но ако това ти се случва за първи път, най-добре си купи един тест за бременност от аптеката. Струва между 3 и 4 лв. и резултата е готов след пет минути. Няма значение марката на теста. А признаците на бременността, често се проявяват на по-късне етап. Ако си бременна незабавно започни да пиеш фолиева киселина (има я във всички аптеки).
-----------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.08 - мария-71 - инсеминация.
Задайте въпрос: Задайте въпрос:на 29.10.06 ми направиха инсеминация.Слагат ми прегнил по схема дадена от доктора.Чувствам болки в кръста,появи ми се бяло течение,нормално ли е?
Отговор: Здравей Мария. Вече са се минали 10 дена от инсеминацията. Прегнила е добре че го слагат, ще помогне на евентуална бременност. Болките в кръста са нормални при бременност, но на малко по-късен етап. А бяло течение се появява при много бременни момичета още в самото начало на бременността. Признаците ти са окуражителни. Стискам ти палци за успех! Посети форумите на Зачатие (в раздел „Други чатове и форуми” в тази страничка има линк към Зачатие), има много момичета които са правили инсеминация и можете да обмените опит!
------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.14 - дени - Видове тестове за овулация.
Задайте въпрос: Искам да попитам освен нормалните тестове за овулация имали други които мога да използвам, защото тези които са лентички сякаш нишо не показват.Колко вида тестове за овулация има? И още един въпрос колко често трябва да се прави секс около предположената дата на овулация?
Отговор: Здравей Дени. Първо искам да се извиня, че забавих отговора си, но имаше проблеми с глог системата. И сега на твоите питания - домашните тестове за овулация са няколко вида: тип лента, тип устойство и струнен. Лентичките представляват напоена с химикали хартийка, която потопяваш в урина и след известно време отчиташ резултата. Така нареченият тип устройство, много прилича на тестовете за бременност Шуър чек. Този вид тест е пластмасов. Има пипета, с помоща на която се капват няколко капки урина в определно местенце и отново се изчаква да излезнат резултатите. Третият вид тестове са най-скъпи. Нарича са струен или тест тип писалка. Него го задържаш под струята урина и в рамките на 5 минути след това излиза резултата. Ето тука можеш да видиш за какво точно говоря: http://shop.danet.bg/index.php?cPath=75&osCsid=cf65d6b9acea945c91d3a4339528cf68  Много често при жени с поликистозни яйчници тестовете за овулация са безполезни, не могат да засекат такава поради свързаните със заболяването хормони. Другият възможен проблем с тестовете е овулацията да е минала по-рано отколкото очакваш. Всички видове домашни тестове за овулация отчита повишението на ЛХ (лутеизиращ хормон) и в рамките на 24 - 36 часа след положителен резултат настъпва овулация. Най-добре е, овулацията да се проследява с фоликуметрия, поне за два или три месеца, за да се установи в кои дни да я очакваш и имаш ли такава. Що се отнася до секса - около дните на овулация се препоръчва секс всяка вечер по веднъж, но само ако при мъжа няма някакви усложнения в спермограмата. В противен случай трябва да се консултирата със специалист. Надявам се да съм помогнала. Ако имаш още въпроси, питай. Посети и форумите на Зачатие, там има много момичета в твоето положение и те също ще ти помогнат. Успех и късмет!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.22 - ейми - Доплеров ехограф
Задайте въпрос: Има ли доплеров апарат при вас
Отговор: Здравей Ейми. Аз НЕ съм нито лекар, нито медицинско лице, а това НЕ е сайт на клиника. Аз съм просто още едно момиче което извървява трудният път към така желаното бебе. Попитай във форумите на бг-мамма (ето адреса - http://forum.bg-mamma.com/index.php) къде има такъв апарат. Момичетата там ще ти отговорят. Но уточни за кой град питаш.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.24 - maya - Възможно ли е да съм бременна?
Задайте въпрос: Здравейте, възможно ли е да съм забременяла седем дни след като ми свършил цикъла т.е не съм бил в овулация
Отговор: Здравей maya. При стандартен 28 дневен цикъл, овулацията настъпва 14 дена преди датата на следващата менструация, а това значи 14-ти ден от началото на цикъла. Един месечен цикъл стартира с менструация, следва овулация и лутеална фаза и завършва в деня преди следващата менструация. Дължината му трябва да е 28 дена. Казвам ти всичко това, защото ако например менструацията ти е 7 дена и си правила секс 7 дена след това - то това е именно деня на овулацията. Но дори и да ти е 4-5 дена менструацията, пак има възможност да забременееш ако правиш секс 7 дена след края и, понеже сперматозоидите при благоприятна среда могат да живеят достатъчно дълго време, че да изчакат овулацията. Забременява се само по време на овулацията, в противен случай не е възможно да се осъществи зачеването. Можеш да забременнеш ако си правила секс 1-2 дена преди овулацията! Успех и късмет!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.25 - ники - Секс 2 дена след менструация, може ли да съм бременна?
Задайте въпрос: Здравейте, на втория ден след като ми свърши менструацията имах полов контакт без всякакви предпазни средства, вече минаха 10 дни а гърдите почнаха да ме болят при допир, възможно ли е да съм бременна, като дължината на цикалът ми е 24 дни.
Отговор: Дължината на цикъла ти е 24 дена, което при нормални условия означава че овулацията би трябвало да е около 10-ти ден от цикъла. При менструация 6-7 дена и като добавим 2 дена след това - ето ти 8-ми, 9-ти ден от цикъла. В този случай можеш да забременееш 2 дни след менструация! Другият път ползвай презерватив, той предпазва не само от бременност, но и от болести предавани по полов път! Сега се успокой, това че те болят гърдите нищо не значи. Това е и предменструален симптом. Дано всичко е ОК. Изчакай евентуално закъснение и тогава направи тест. Мисля обаче, че няма да имаш проблем. И другият път умната!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.26 - tedi - подобряване на спермограмата?
Задайте въпрос: Как може освен чрез витамини да се подобри скоростта и виталността на сперматозоидите, преди да се прибегне до инсеминация? Благодаря.
Направете предложение : За мен всичко тук е страхотно и информацията е на много добро ниво и не се нуждае от подобрение.
Какво още искате да бъде добавено в сайта?: Всичко е повече от достатъчно.
Отговор: Здравей Теди. Първо искам да благодаря за положителната оценка относно сайта. За да бъда честна, ще кажа че не е чак толкова добър :) а информацията в него е нищо в сравнение с информацията в Зачатие http://www.zachatie.org/ Този сайт съм го направила с цел да служи като „трамплин” към Зачатие! Сега за сперматограмата - чела съм разни рецепти с пчелни продукти и билки за подобряване качеството и. Влзе във форумите на Зачатие и попитай момичетата които вече са минали по твоя път - ще получиш съвети и много подкрепа http://forum.zachatie.org/ Не се палши толкова от инсеминацията. Много момичета са успели благодарение на тази процедура. Успех!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.26 - teodora - Лоша спермограма, да правим ли инсеминация?
Задайте въпрос: Здравейте! Искаме с приятеля ми да имаме бебе. Правихме изследвания. От неговата спермограма излезе, че няма подвижност и виталност на сперматозоидите. 6 месеца пиеше витамини, които му бяха предписани. Отново направихме изследвания и положението се влошава. Насочиха ни към клиника за инсеминация. Какво да правим, няма ли друг начин. Благодаря.
Отговор: Здравей Теодора. Първото за което се сещам е да напомня, че ако приятеля ти пуши, трябва поне да намали цигарите. Същото се отнася и за алкохола, особенно за концентратие. Предполагам, че сте взели мерки по тези въпроси, но все пак трябва да напомня и за това. Инсеминацията е много добра възможност, особенно ако показателите вървят към по-зле. Но преди инсеминация би било добре да проверите проходимостта на тръбите ти, да не се окаже че и там има проблем (дано не е така). За съжаление при влошена спермограма (зависи колко е зел де) единственият изход е инсеминация и евентуално ин-витро или икси. Надявам се да не стигате чак до второто и още от първата инсеминация да успеете! Погледни сайта на Зачатие http://www.zachatie.org/ има много информация въте както за сперматограмата, така и за инсеминацията. Посети и форума на Зачатие http://forum.zachatie.org/ Там има много момичета в твоето положение, ще ти дадът съвети и подкрепа. Успех!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.27 - aneta111@abv.bg - Зачеване на момче.
Задайте въпрос: Дъщеря ми иска да си има бебче. Чела е, че трябва за момче да е по-алкално нещо организма и. Как да го постигне? С какви храни или хранителни добавки?
Отговор: Здравейте. Доста пъти съм давала отговор на подобен въпрос (2006.05.16 и 2006.10.20) Копирам Ви това което съм отговорила и на другите момичета. Мога да дам някои насоки за плануване пола на бъдещото бебе, но това те са само теория. Пола на детето зависи от хромозомите на сперматозоида. При яйцеклетката има само Х хромозоми, а при сперматозоида Х и У. Ако сперматозоид с хромозома У оплоди яйцеклетката - резултата ще е момче, ако спрематозоида е с хромозома Х резултата ще е момиче. Все пак ето Ви някои уж научно обяснени „правила” за избиране пола на детете, и някои не до там научни. Сперматозоидите Y, т.е. носителите на момче, са по-бързи, но пък по-нежизнеспособни от женските Х. Това означава, че ако в деня преди овулацията има полов контакт, то Y ще пристигнат първи, но вече ще са измрели, когато яйцето бъде освободено. От тук можем да заключим, че ако искаме момче, трябва да осъществим сношението възможно най-близо до момента на овулацията. От няколко години е изработен и режим на хранене, с цел да се повлияе на състава на средата, приемаща сперматозоидите: богат на сол и беден на калций, ако желаете момче, безсолен и богат на калций и на магнезий, за да се роди момиче. Този режим трябва да се спазва много строго, в продължение най-малко на 4 месеца преди зачеването. Не се позволявя никакво отклонение от него. Малко са жените, които се решават на подобен режим поради сложността му, а също и поради факта, че може да се стигне до недостиг на някои важни за организма вещества.
----------------------------------------------------------------------------------------------
2006.11.27 - darina aswad - Ден за зачеване?
Задайте въпрос: Има ли определен ден за зачеване?
Отговор: Здравей Дарина. Деня в който жената може да забременее през месечния си цикъл е един единсвен и се нарича овулация. Всеки месечен мцикъл започва с менструация, минава през овулация, следва лутеална фаза и завършва в деня преди следващата менструация. Сега набързо ще опитам да ти обясня кога какво става. Фоликуларната фаза продължава от първия ден на цикъла до овулацията – средно 10-14 дни. Яйцеклетката е най-голямата клетка в човешкия организъм. Съдържащите се в яйчниците по време на пубертета яйцеклетки са около 300 - 400 хиляди. Хранят се и са предпазени от останалата яйчникова тъкан от един слой клетки - първичните фоликули (мехуроподобни структури по повърхността на яйчника) . През първата част на цикъла, определен брой фоликули се активират. Няколко фоликула узряват, но само един от тях отделя яйцеклетка – той се нарича доминантен фоликул. Когато доминантния фоликул достигне зрялост (около 12-ия ден от цикъла) това дава знак на мозъка да отдели голямо количество хормон. Това е т.нар фоликулярна фаза – фазата в която се развива и расте един фоликул, доминантния фоликул, съдържащ яйцеклетка. След това настъпва Овулаторната фаза. При нея фоликулът е вече узрял, и се спуква, като освобождава една яйцеклетка. Именно този процес, на освобождаването на яйцеклетката се нарича “овулация”. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12 часа, през който можеш да забременееш. След Овулаторната настъпва Лутеалната фаза. Тя продължава от овулацията до края на цикъла. Цялата статия е дадена в „Полезна информация”, темата се казва „Яйчници, овулация и хормони”. Успех!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4081