Искам бебе

 
Искам бебе

 
Рейтинг: 3.00
(1771)
Новини и събития
Фонд за асистирана репродукция
Да подадем ръка
Демографски срив
Връзки
За контакти
Адреси на клиники
Адреси на лаборатории
Картички
Пиете ли фолиева киселина?
Какво е стерилитетът?
Харесва ли Ви сайта?
Форум
Други чатове и форуми


СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ Статии от Зачатие Полезна информация Женски календар Въпроси и предложения Архив "Въпроси"

Архив "Въпроси" / Въпроси от 2006 г.

03 Юни 09, 20:07 / Автор: Искам бебе
Юли 2006
2006.07.01 - Vania - Може ли да съм бременна, пия дуфастон?
Задайте въпрос: Моя проблем е следния - прескочи ми 2 месеца мензиса и пих дуфастон, като ми дойде на втория ден от началото на приема му. Лекарката ми каза и този месец да пия дуфастон и сега имам още 3 хапчета и не ми е дошло, вече 8 дена откакто го пия. Също така правим опити за бебе, има ли някаква вероятност да съм бременна, тъй като първият път ми дойде на втория ден, а сега не?
Отговор: Здравей Ваня. От тук трудно мога да кажа дали си бременна или не, но силно стискам палци да си. Дуфастона представлява хормона прогестерон, а той помага много при бременност. Щом все още не ти е дошла менструацията, те съветвам да си направиш тест има вероятност да си бременна! УСПЕХ!
------------------------------------------------------------------------
2006.07.07 - Силвия Димитрова - Фолиева киселина - Част 2
Задайте въпрос: Здравейте! Много благодаря за отговора Ви. Питате ме от кога правим опити за бебе. Ами от февруари месец, но напоследък мислехме да го отложим за догодина, тъй като се притеснявам за работата си, понеже замествам една майка, която е по майчинство и не знам дали ще е разумноако забременея. Моят приятел много желае да имаме дете, аз също разбира се, но е толкова трудно да вземем решение :( а и за какво пих толкова време фолиева киселина. Още не съм я спряла, но ми остава малко до кря на опаковката и ако реша да я спра ми остава още една, която след време пак ще започна, но това може ли да стане, т.е. пак ли ще е все едно започвам отначало и то от последното блистерче, което ми остане? Ох, не знам, много ми е притеснено този месец и дори ми закъснява от толкова притеснения, но пък ако е станало ..... тогава вече не знам. Ще се радвам да ми дадете съвет, глават ми е гръмнала. Благодаря Ви предварително, чакам отговора с нетърпение.
Отговор: Здравей Силвия. Първо да ти кажа за фолиевата киселина, да след като я спреш пак можеш да я започнеш когато отново решите да подновите опитите. Можеш да ползваш последното блистерче, няма проблем, стига да не е изтекъл срока на годност! Не се притеснявай, че до сега си пила фолиева киселина - тя е водоразтворим витамин и не се натрупва в организма, даже се препоръчва за всички момичета и жени в детеродна възраст без значение плануват или не бременност. Пишеш ми че ти закъснява менструацията, ако все още е така направи тест. Ако е положителен - пий си фолиевата киселина и иди на лекар. Ако е отрицателен - изчакай още 2-3 дни и нов тест, ако пак е отрицателен беж на доктор, че това може да е киста или разбъркване на хормони! А иначе за бебето и периода на планиране. За съжаление много малко двойки намират подходящият момент - или пари не стигат, или се гони кариера, или и двете. Важно е ако си бременна да си спокойна и да искаш това дете, другото само ще се нареди. Поздрави и лек ден!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.07.19 - mimi - Менструация, веднага след овулация - възможно ли е?
Задайте въпрос: Искам да попитам нещо. Значи цикъла ми е нередовен и е около 35 - 40 дена и понякога се налага се налага да пия лекарства за предизвикване на мензиса. Та въпроса ми е, възможно ли е овулацията да ми е веднага след мензис въпреки, че по правилата не е. Питам, защото имам едно дете и последната ми редовна уж менструация ми беше на 04.03.03 и чакам да ми закъснее някъде 4 - 5 дена тоест направих си теста на 8-9 април 2003 и беше положителен. На другия ден отидох на лекар и бях някъде в 5 г.с. Това мисля че означава че съм забременяла съвсем в началото, има ли нещо вярно или греша?
Отговор: Здравей Мими. Щом последната ти менструация е била на 04.03.2003, по правило и при нормален цикъл (28 дена) в овулация е възможно да си била около 18 - 20.03.2003, но при теб поради по-дългия цикъл, евентуално и овулацията е била по-късничко, не е възможно да е била по - рано. А относно изчисленята, всичко е точно - щом последният ти цикъл е бил на 04.03.2003, то по всички правила на 08 - 09.04.2003 си трябвало да бъдеш и си била в 5 г.с.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.07.19 - Мария Станоева - Кога мога да забременя?
Задайте въпрос: Имам нередовен цикъл възможнолие да забременея някога и кога?
Отговор: Здравей Мария. Щом ти е нередовен цикъла и искаш да забременееш, първото което трябва да направиш е да посетиш лекар! Проблема при нередовните цикли е това, че е много трудно да бъде отчета овулацията (времето когато можеш да забременееш), а и вероятно имаш някакъв проблем със хормоните. За щастие тези неща се оправят лесно, трябва обаче да посетиш специалист. Ще се опитам да ти обясня как точно се открива овулацията. По правило овулацията е 14 дена ПРЕДИ датата на очакваната менструация, но този метод за определянето на овулацията за теб не е приложим, защото цикъла ти не е редовен. Можеш да следиш базалната си температура (виж раздел „Полезна информация” - домашни методи за определяне на овулацията), но тя за съжаление отчита овулацията едва когато вече е минала. И все пак базалната температура ще ти даде някакъв ориентир. Посети сайта на Зачатие - там има много полезна информация! УСПЕХ!
------------------------------------------------------------------------------------------------
2006.07.26 - е - Имам три спонтанни аборта, какво да правя?
Задайте въпрос: На 40 съм. Имала съм 3 спонтанни аборта. Не мога да задържа бебето. Какво да правя?
Отговор: Здраве Е. Необходимо е да направиш имунологични изследвания. Знам че такива се правят в Плевен при д-р Конова. Чувала съм отлични отзиви за нея. Потърси повече информация във форумите на Зачатие - http://www.zachatie.org/forum/index.php Има доста момичета със сходен на твоя проблем. Попитай и там ще ти помогнат.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.0353