Искам бебе

 
Искам бебе

 
Рейтинг: 3.00
(1771)
Новини и събития
Фонд за асистирана репродукция
Да подадем ръка
Демографски срив
Връзки
За контакти
Адреси на клиники
Адреси на лаборатории
Картички
Пиете ли фолиева киселина?
Какво е стерилитетът?
Харесва ли Ви сайта?
Форум
Други чатове и форуми


СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ Статии от Зачатие Полезна информация Женски календар Въпроси и предложения Архив "Въпроси"

Архив "Въпроси" / Въпроси от 2006 г.

03 Юни 09, 18:18 / Автор: Искам бебе
Март 2006
2006.03.01 - Теди
Задайте въпрос: Mного искаме скоро с мъжъ ми бебе, но от 3 месеца ходя на лекар.Първо ми откриха малки кисти и на 2-та яйчника, така иэлекувахме ги като пих дуфастон - сега нямам кисти, но имам раничка. Mога ли да эабренея сега или трябва да е иэликувам първо. И с какво вие може да ми предложите. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Отговор: Здравей Теди. Радвам се, че си успяла да излекуваш кистите, но ще трябва да излекуваш и раничката и чак тогава да мислиш за забременяване. Някои лекари твърдят, че не пречи, но повечето са на мнение че трябва да се лекува задължително, за да се избегнат последващи усложнения. Спред някои лекари раничката на маточната шийка пречи на зачеването - можеби при Вас проблема да идва именно от там. По правило, не се препоръчва изгаряне на ранички на нераждали жени, но доста често се практикува. След манипулацията има около 3 месечен период през който трябва да НЕ забременяваш. Друг метод за лечение на раничката е медикаментозно, чрез разни кремчета. При тях също има период в който трябва да се ползва презерватив при секс (някъде около 10 дена). Повече информация ще намериш в сайта на Зачатие www.zachatie.org , а във форума към сайта скоро имаше обсъждане на подобна тема - ето адреса: http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3194  Моят съвет към теб е да НЕ купуваш нищо, което не ти е изписано от лекар. Успех !!!
-------------------------------------------------------
2006.03.13 - Веси
Задайте въпрос: На колко години се сменя кръвта при жената и мъжа,за евентуално планиране пола на детето?
Отговор: Ако става въпрос за изчисление на така наречената силна кръв, то то се се прави като се вземат датите на раждане на майката и бащата и към датата на майката се добавят 3, а на бащата 4 до днешен момент. Един пример - жена родена на 29.10.1969 г., след като се добави 3 става - 1972, 1975, 1978, 1981, 1984, 1987, 1990, 1993, 1996, 1999, 2002, 2005 и т.н. Бъдещият баща, ако е роден на 06.10.1960 - при него се получава следното - 1964, 1968, 1972, 1976, 1980, 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004 и т.н. Ако детето е заченато през сепртември 1999, след като погледнем горните изчисления, се вижда, че към периода на зачеването майката е с по-млада кръв и затова ще се роди момиче. Следва малко по начучен поглед. Мъжа носи ХY хромозоми, а жената ХХ. Ако Х хромозомата от мъжа оплоди Х хромозомата на жената, резултата ще е момиче. Ако Y хромозомата на мъжа оплоди Х-а на жената, резултата ще е момче. Сперматозоидите Y, т.е. носителите на момче, са по-бързи, но пък по-нежизнеспособни от женските Х. Това означава, че ако в деня преди овулацията имате полов контакт, то Y ще пристигнат първи, но вече ще са измрели, когато яйцето бъде освободено. От тук можем да заключим, че ако искаме момче, трябва да осъществим сношението възможно най.близо до момента на овулацията. Спермата е алкална среда.(сперматозоидите не могат да живеят в кисела срреда). Според степента на киселинност или алкалност, те ще живеят или ще бъдат унищожени. Първите жертви са Y, понеже са неустойчиви. Това означава, че ако влагалището е по-алкално, Y имат шанс и вие можеб и ще родите момче. Обратното - ако влагалището е с по-силна кисела реакция, ще оцелеят само Х и ще родите момиче. Ето защо жените, които искат да родят момче, преди сношението да правят промивки на влагалището с воден разтвор на сода бикарбонат. За тези, които искат момиче - разтвор на вода и оцет. Резултатът, естествено, съвсем не е гарантиран.От няколко години е изработен и режим на хранене, с цел да се повлияе на състава на средата, приемаща сперматозоидите: богат на сол и беден на калций, ако желаете момче, безсолен и божат на калций и на магнезий, за да родите момиче. Този режимо трябва да се спазва много строго, в продължение най-малко на 4 месеца преди зачеването. Не се позволявя никакво отклонение от него. Малко са жените, които се решават на подобен режим поради сложността му, а също и поради факта, че може да се стигне до недостиг на някои важни за организма вещества. Успех!!!
-------------------------------------------------------------
2006.03.18 - Tеодора
Задайте въпрос: Здравейте, може ли да ми помогнете. Значи ходя от 2 месеца на лекар,откри ми раничка. Не можахме да е излекуваме 1-я месец защото отидох на 10-я ден от цикъла, а е трябвало да отида веднага като ми е свършило и я оставихме за този месец,но ми закъснява цикъла не много с 2-3дни. Миналия месец пих ясмина и ми дойде на 16.02.но ги бях спряла за около 10 дни след 16.02 и сега пак започнах да ги пия. Пия ги от 11 дена и ми закъснява, но не съм бремена. Нормално ли е това и кога ще ми дойде според вас с колко закъснение и ако наистина имам раничка трябва ли да имам някакво течение? С какво е добре да се излекува лекара според вас с кремове или като ми я изгори, но не съм раждала? Въпроса ми е доста сложен, но ако можете ми помогнете, защото в момента съм доста объркана. Благодаря предварително.
Отговор: Здравей Теодора. Що се отнася до закъснението - да нормално е, може би хормоните са ти се поразбъркали от ясмина. Но за всеки случай направи кръвен тест за да си сигурна в резултатите. Кога ще ти дойде не мога да кажа, консултирай се с лекаря си. Раничката трябва да лекуваш и то задължително. Тук отново лекаря ще ти каже по кой начин ще я излекувате и кое е най-добре за твоя конкретен случай. Задай въпросите си и във форумите към Зачатие. Там пишат и лекари и ще ти дадът по компетентни мнения. Момичетата ще ти помогнат. Ето и адреса на форумите http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=index  Успех и късмет!
------------------------------------------------------------------
2006.03.20 - Tzvetelina Chantarska
Задайте въпрос: Здравейте. Бих искала изцяло да планирам бременността си. За това имам няколко въпроса към Вас. Искам детето ми да се роди февруари следващата година (2007). Бихте ли ми казали кога точно трябва да започнем да действаме по въпроса :)) Знам че май месец, но не знам точно кога. След месечния ми цикъл или преди него т.е след този в април месец. Цикъла ми е редовен и тогава трябва да ми дойде около15, 16 число на месеца. Благодаря Ви предварително.
Отговор: Здравей Цветелина. Най-напред искам да уточня кое е месечен цикъл - това е периода от първи ден на менструацията, до датата на следващата менструация, нормално този период е 28 дена. През месечния цикъл жената има един единствен шанс да забременее и това е в деня на овулацията (прочети повече за това в сектора „Полезна информация”). По правило овулацията е 14 дена преди датата на очакваната менструаци, но при положение че цикъла ти е 28 дена, това съвпада с неговата среда, т.е. около 14 дена след първия ден на последната ти менструация. Щом искате бебенце през февруари 2007 г. трябва да правите опити през май тази година. Пишеш ми, че очакваш през април да ти дойде около 15, 16 - като добавим 14 дена (при условие че месечния ти цикъл е дълъг 28 дена) получаваме ориентировъчния ден на овулацията - той ще е 29.04.2006 г., но в този случай ако стане оплождането бебето ще се роди около 20.01.2007 г. Ако през май месец овулацията ти е около 13.05.2006 г., тогава трябва да бебеправите някъде към 27.05.2006 г., очакваното раждане ще е 17.02.2006 г. Ето ти един линк към сайт където сама можеш да си направиш изчисленията като въведеш датата на моследната си менструация http://www.bg-mamma.com/site/component/option,com_wrapper/Itemid,38/  По мое мнение започнете с бебеправенето още към 24.05 до към 29.05. Успех, стискам ти палци.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.9443