Искам бебе

 
Искам бебе

 
Рейтинг: 3.00
(1771)
Новини и събития
Фонд за асистирана репродукция
Да подадем ръка
Демографски срив
Връзки
За контакти
Адреси на клиники
Адреси на лаборатории
Картички
Пиете ли фолиева киселина?
Какво е стерилитетът?
Харесва ли Ви сайта?
Форум
Други чатове и форуми

БЛОГ АРХИВ
«« февруари 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  


СДРУЖЕНИЕ ЗАЧАТИЕ Статии от Зачатие Полезна информация Женски календар Въпроси и предложения Архив "Въпроси"

Новини и събития 13:12
« Обратно
Антиспермални антитела
Имунната система ни защитава от опасни микроорганизми (например микроби). Тя разпознава своите и чуждите клетки, както и да запази спомен за увреждащия организъм, за да го отблъсне отново при следваща атака. Имунната система обаче, може да се повреди и да ни остави незащитени от заплашващите инфекции, или обратно – да се обърне срещу собствените ни здрави тъкани.
Имунната система играе важна роля в репродукция, ако имате проблем с нея, то това може да попречи на нормалните репродуктивни процеси и да доведе до стерилитет. Изчислено е, че имунният фактор може да бъде причина за стерилитет при повече от 20% от двойките с неизяснен стерилитет.

Антиспермални антитела са антитела на организма срещу сперматозоидите. Формираните антиспермални антитела, свързват антигени на повърхността на сперматозоидите. Антиспермални антитела се откриват в спермална течност и серума на мъжа. Те потискат движението на сперматозоидите. Прилепвайки към главичката им, те пречат на оплождането. Антиспермални антитела могат да се образуват както в организма на мъжете, така и в организма на жените, водейки до безплодие. Преминаването на сперматозоидите през цервикалната слуз се възпрепятства при наличие на антиспермални антитела в спермалната течност или в цервикалната слуз. Многобройнитте антиспермални антитела, водят до аглутиниране (слепване) на сперматозоидите. Блокира се взаимодействието между яйцеклетката и сперматозоида. Предотвратява се имплантацията или се спира ембрионалното развитие, което е характерно за повтарящите се спонтанни аборти.

Източник: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=468&itemid=19

Цялата статия можете да прочетет в сайтът на Зачатие или в раздел "Полезна информация" към този сайт.
06 Октомври 09, 13:12    Коментари (5)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1349